2012. márc. 29.

Péntek délután a Fonóban

Kedves tanitványaink,

pénteken, március 30.-án délután a megszokott időben várunk benneteket a gyöngyökkel diszitett "ál"-fürjtojások befejezésére, véglegesitésére.
Ha időnk engedné, apró tavaszhirdető virágokat is fűzhetnénk gyöngyökből drót segitségével.
Az Aranykapu csapata

2012. márc. 26.

Közkívánatra - agyagozás

Kedden, március 27.-én újra vár Benneteket az Aranykapu Kézműves Műhely. Ez alkalommal Sályi Panna vezetésével a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó kerámiatárgyak készítésére nyílik lehetőség. Szeretettel várunk minden kisiskolást 17 órai kezdettel a Toldi (Nicolaie Iorga) utca 52. szám alatti Fonó-Házban!

2012. márc. 22.

Tavaszi hétvége a Fonó-Házban

Ezen a hétvégén a Toldi (Nicolae Iorga) utca 52.szám alatti Fonó-Házunkban a következő foglakozásokkal várunk benneteket:
Pénteken, 23.-án délután 17 órától gyönggyel és gyöngyvirágokkal diszitett tojások készithetők.
Szombaton, 24.-én délelőtt 11 órai kezdettel az eddig elkészitett, időközben kiégetett agyagmunkákat fogjátok ünnepi szinekbe öltöztetni.
Majd ugyancsak szombaton, azonban délután, 17 órától a Házi Tündér Tanodában a tavaszi időszakos munkák elvégzésére kerül sor: kertészkedéssel és konyhakerti növények veteményezésével várjuk az ügyes kezeket.
az Aranykapu csapata

2012. márc. 19.

Nyuszik ideje

Az elmúlt hetekben-hónapokban együtt megtapasztalhattuk, mi minden készíthető kukoricacsuhéból: készítettünk babákat, angyalkát, boszorkányt és tündért, pillangót, szitakötőt és lovacskát. A sornak pedig még mindig nincs vége: ezúttal nyuszikat formázunk majd ebből a remek alapanyagból; mindössze néhány levélre és dióra lesz szükségünk, na és persze a Ti ügyes kezeitekre! Várunk szeretettel ezen a héten is, kedden (március 20.-án) 17 órakor a Fonó-Ház Kézműves Műhelyében!

2012. márc. 14.

Tavaszi virágeső

Kedves mindnyájan,

március 16-án, amikor a népi kalendárium szerint már az első fecskék érkezése is várható, de a mezei pacsirta énekét már bizonyosan hallani lehet, szeretettel várunk benneteket a délutáni, 17 órától kezdődő kézműves foglalkozásunkra a Fonó-Házba.
Virágmintás ékszereket készíthettek majd gyöngyfűzéssel kerámia- és üveggyöngyökből.
Hozzon a beköszöntő tavasz külső és belső megújulást, megtisztulást, megszépülést mindnyájunk számára!
az Aranykapu csapata

2012. márc. 12.

Lóra fel!

Kedves fiúk és lányok,

szeretettel várunk benneteket ismét kedden, március 13.-án, amikor az Aranykapu Kézműves Műhelyben kukoricacsuhéból készítünk majd kicsi és nagy huszároknak, vitézeknek való lovat, csikót, akár táltos paripát is. Találkozunk 17 órakor, a Toldi (Nicolaie Iorga) utca 52. szám alatti Fonó-Házban!

2012. márc. 8.

Szombati Kézműves Műhely és Házitündér Tanoda

Szombaton, március 10.-én délelőtt 11 órától a legkisebbeknek újra nyitva az Aranykapu! Kézműves Műhelyünkben agyagból készíthetőek tojástartók a Húsvéti ünnepi asztalra, melyeket száradás és égetés után meg is festhetnek majd a gyerekek a további foglalkozások során.
Ugyancsak szombaton 17 órai kezdettel a Házitündér Tanodában kertészkedéssel barátkozhattok: fűszerkert kialakítására vállalkozunk majd ugyanis. Fűzfaágakból font sövénykerítés szolgál ágyásául különböző hagyományos magyar fűszernövénynek, melyekből sokat még a nap folyamán el is veteményezhetünk.
Felhívjuk a figyelmeteket, hogy az alkalomhoz illő, kerti túrkászásra alkalmas ruhában sziveskedjetek megjelenni a helyszínen, különben a vakond elbújhat majd mellettetek...
Nagyon hideg, vagy rossz idő esetén a kertészkedést elnapoljuk, s helyette gyógynövényes vászonzsákokat varrunk, hímezünk majd.
A foglalkozásokhoz való hozzájárulás a szokásos 8 lej fejenként.
Szeretettel várunk mindnyájatokat.

Tavaszköszöntő kopogtató a természet ajándékaiból

Pénteken, március 9.-én délután 17.00 órai kezdettel tavaszköszöntő kopogtató készítésére vállalkozunk a gyerekekkel. Alapanyagainkat a természet ajándékaiból válogatjuk ismét: friss fűzfavesszők, kukoricasuska, különböző ágak, gallyak és nem utolsósorban madárfészeknek való sizál és raffiaszál lesz segítségünkre, hogy mindezekből meseszép vendég- és tavaszváró ajtódíszek készülhessenek ügyes kicsi kezek által.
Szeretettel várunk ezúttal is minden kedves érdeklődő nebulót a Toldi (Nicolae Iorga) utca 52. szám alatti Fonó-Házunkba.

2012. márc. 5.

Itt a tavasz!


Ennek örömére kedden, március 6.-án délután elővesszük a csuhés zsákot, és tavaszköszöntő apró lényeket varázsolunk elő belőle. Készítünk majd pillangót, szitakötőt, és nem utolsó sorban Tavasztündért. Várunk szeretettel 17 órakor a Toldi (Nicolaie Iorga) utca 52. szám alatti Fonó-Házban!

2012. márc. 2.

Szalagszövés

Kedves érdeklődők,
pénteken, március 2.-án délután 17.00 órától az Aranykapu Kézműves Műhelyben a haladókkal új szalagok mintáit tervezzük és kivitelezzük a körmönfonásoktól már jól ismert szines pamutfonalakból. Az újoncokkal, illetve azokkal, akik nem voltak jelen a múltórán, egyszerű csíkos szalagot készítünk majd a "szádfa" nevezetű szövőeszközökkel.
Szeretettel várunk benneteket!